ΦόρουμΣυχνές ΕρωτήσειςΑναζήτησηΟμάδες ΜελώνΕγγραφήΣύνδεση
Σημαντικά Θέματα
Πρόσφατα Θέματα
» Καλωσόρισμα νέων μελών - Χαιρετισμοί
από billakos21 17/9/2017, 17:35

» γκει προτασεις γαμου...
από Dragneel 9/9/2017, 22:06

» Soundtracks
από Dragneel 4/9/2017, 22:29

» Αστεία video
από Duality 29/8/2017, 08:39

» Αγαπημένα ξένα τραγούδια
από DiabolAkis 27/8/2017, 15:29

» Αστείες εικόνες
από Duality 25/8/2017, 14:20

» Αν ήσουν...
από Duality 23/8/2017, 10:34

» Παιχνίδι ερωτήσεων
από Duality 23/8/2017, 08:58

» Διάφορα video
από Dragneel 19/8/2017, 14:47

» Οff-topic
από N.G95 14/8/2017, 18:15

» Πονηρές παραλίες στο Βόλο
από apeiros69 30/7/2017, 22:11

» O λεξάριθμος του ονόματος μας δείχνει τον χαρακτήρα μας.
από SavantBleu 29/7/2017, 23:03

» Νέο μέλος
από tenorman 14/7/2017, 21:15

» MBTI Personality Test
από makosdim 2/7/2017, 19:45

» Τεστ Διπολικης Διαταραχης
από makosdim 2/7/2017, 19:26

» Θα χασω τη σχεση μου απο μια μ*λ*κι*;
από Steven94 27/6/2017, 22:25

» Τι σκέφτεσαι αυτή τη στιγμή;
από Steven94 27/6/2017, 22:22

» Όταν είστε σε δημόσιους χώρους, τσεκάρετε (κρυφά ή φανερά) το φούσκωμα στο παντελόνι του άλλου;
από A.Halliwell 27/6/2017, 21:19

» Θέματα συζήτησης μεταξύ ενός straight και ενός gay.
από DiabolAkis 26/6/2017, 21:33

» Κοιτάτε το πέος του διπλανού σας στα ουρητήρια σε δημόσιους χώρους?
από Cookie 26/6/2017, 00:43

» Τι είμαι τελικά;
από Cookie 26/6/2017, 00:25

» Τι νιώθεις αυτή τη στιγμή;
από Phantasos 24/6/2017, 00:27

» Αγαπημένος gay pornostar
από makosdim 18/6/2017, 13:02

» Kι εγώ...
από DiabolAkis 14/6/2017, 17:54

» Με φλερτάρει , απλά με συμπαθεί ή κατι άλλο?
από Duality 13/6/2017, 09:35

Σας προτείνουμε
Συζητήσεις για το φύλο, το σώμα, τις επιθυμίες
Κέντρο πρόληψης για τον HIV
Kοινότητα LGBTQ νέων
Κορυφαίοι συγγραφείς του μήνα
Dragneel
 
Entity
 
billakos21
 
Σεπτέμβριος 2017
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
ΗμερολόγιοΗμερολόγιο

Μοιραστείτε | 
 

 Τρώμε το «γλυκό του διαβόλου» και χάνουμε το μυαλό μας!

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
celestial
Forum God
Forum God
avatar

Φύλο : Άντρας
Ηλικία : 30
Περιοχή : stonecity
Αριθμός μηνυμάτων : 10213
Διάθεση :

ΔημοσίευσηΘέμα: Τρώμε το «γλυκό του διαβόλου» και χάνουμε το μυαλό μας!   22/6/2012, 16:22

Τρώμε το «γλυκό του διαβόλου» και χάνουμε το μυαλό μας!


Αναψυκτικά, χυμοί, παγωτά, σάλτσες, παιδικές τροφές, αρτοπαρασκευάσματα και ένα σωρό άλλα τυποποιημένα τρόφιμα περιέχουν στη σύστασή τους φρουκτόζη από καλαμπόκι. Και λοιπόν; θα αναρωτηθείς. Ε, λοιπόν, τα νέα δεν είναι ευχάριστα.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA) υποστηρίζουν ότι η αυξημένη πρόσληψη της εν λόγω ουσίας υπονομεύει τη μάθηση και τη μνήμη. Συγκεκριμένα, η συστηματική κατανάλωση – για τουλάχιστον 6 εβδομάδες – τυποποιημένων γλυκών και αναψυκτικών μπορεί να οδηγήσει σε… «χαζομάρα», δηλαδή να οδηγήσει στην επιβράδυνση σημαντικών λειτουργιών του εγκεφάλου. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει αντίδοτο: Όλα τα πλούσια σε ω-3 λιπαρά τρόφιμα*.

Τι κάνει τον εγκέφαλο να… ρετάρει;

Σύμφωνα με τον Fernando Gomez-Pinilla, καθηγητή νευροχειρουργικής και βιολογίας στην κορυφαία στον κόσμο ιατρική κλινική του UCLA: «Ό,τι τρώμε, επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Μια διατροφή πλούσια σε φρουκτόζη καλαμποκιού μακροπρόθεσμα μεταβάλλει την ικανότητα του εγκεφάλου να μαθαίνει και να απομνημονεύει πληροφορίες. Αυτό που μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των ζημιών είναι η προσθήκη ω-3 λιπαρών στα γεύματα».

Όπως εξήγησε, αυτό συμβαίνει γιατί τα ω-3 λιπαρά προστατεύουν τις νευρικές συνάψεις (συνδέσεις) των κυττάρων του εγκεφάλου από την φθορά.

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που προσπαθεί να αποκαλύψει την επίδραση της γλυκαντικής αυτής ουσίας στον εγκέφαλο. Μέχρι τώρα οι επιστήμονες γνώριζαν μόνο ότι η φρουκτόζη ενοχοποιείται για διαβήτη, παχυσαρκία και εναπόθεση λίπους στο συκώτι. (http://newsroom.ucla.edu/portal/ucla/this-is-your-brain-on-sugar-ucla-233992.aspx).

Ελληνικό γιαούρτι με συνταγή Χιλιανού γιατρού!

Ο καθηγητής – Χιλιανός στην καταγωγή – συμβουλεύει μάλιστα όποιον αναζητά απλές, φυσικές λύσεις, να αντικαταστήσει τα ζαχαρούχα επιδόρπια με το παραδοσιακό ελληνικό γιαούρτι (!) μαζί με λίγα φρέσκα μούρα, που μπορεί ο καθένας να φυλάξει στο ψυγείο του γραφείου του. Λίγη μαύρη σοκολάτα – όχι πολύ γλυκιά – μπορεί επίσης να καταναλωθεί περιστασιακά, προσθέτει.

Ποια τρόφιμα μας ηλιθιοποιούν;

Πηγές φρουκτόζης στη σύγχρονη διατροφή του δυτικού πολιτισμού, όπως επισημαίνει η έρευνα, είναι η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο (σακχαρόζη ή σουκρόζη) και μια φθηνή, ρευστή γλυκαντική ουσία που παράγεται από το καλαμπόκι (σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης – High Fructose Corn Syrup, HFCS) . Στην Ελλάδα τη συναντάμε στις ετικέτες των τροφίμων με τα εξής ονόματα: Σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, σιρόπι γλυκόζης, σιρόπι γλυκόζης-φρουκτόζης, αμιλοσιρόπιο. Η χρήση της είναι ευρέως διαδεδομένη στις βιομηχανοποιημένες τροφές που βρίσκουμε στα ράφια των σούπερ-μάρκετ και φυσικά προτιμάται από τους βιομήχανους επειδή κοστίζει λιγότερο από την κοινή ζάχαρη. Το μικρό της κόστος μας έδωσε τη δυνατότητα να καταναλώνουμε φρουκτόζη κατά 600-1.500% περισσότερο από όσο έτρωγαν οι πρόγονοί μας.

Γλυκό του διαβόλου

Υπάρχουν επίσης επιστήμονες, όπως ο Dr Mark Hyman, οι οποίοι υπενθυμίζουν ότι το σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη δεν είναι φυσικό προϊόν. Πρόκειται μάλιστα για μια νέα χημική-βιολογική ένωση που παράχθηκε από το άμυλο του καλαμποκιού (συνήθως γενετικά τροποποιημένου), η οποία περιέχει ίχνη υδραργύρου και άλλων τοξικών δηλητηρίων. Επιπλέον το άμυλο έχει υποστεί ειδική επεξεργασία με ένζυμα από βακτήρια και μεταλλαγμένους μύκητες για να πάρει γλυκιά γεύση, αφού δεν τη διαθέτει από φυσικού του. Το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να αναγνωρίσει το σιρόπι καλαμποκιού και να το μεταβολίσει σωστά, με αποτέλεσμα να προκαλούνται οργανικές διαταραχές, που μπορούν να οδηγήσουν σε χρόνιες παθήσεις. (http://drhyman.com/blog/conditions/5-reasons-high-fructose-corn-syrup-will-kill-you/, http://www.huffingtonpost.com/dr-mark-hyman/5-reasons-high-fructose-c_b_861913.html).

Ο τρόπος παρασκευής του σιροπιού λέγεται ότι ακόμα και σήμερα αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό. Πρόσφατα δε το προϊόν χαρακτηρίστηκε στις ΗΠΑ «Γλυκό του διαβόλου» λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που προκαλεί και την επιτάχυνση της γήρανσης που επιφέρει. Φυσικά αυτός δεν είναι λόγος να στραφεί κάποιος στα λεγόμενα προϊόντα χωρίς ζάχαρη, διότι εκεί παραμονεύουν άλλες γλυκαντικές ουσίες, που έχουν επίσης κατηγορηθεί ως επικίνδυνες για την υγεία.

*Τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά οξέα: Καρύδια, ταχίνι, σουσάμι, ελαιόλαδο, φιστίκια Αιγίνης, πασατέμπος (κολοκυθόσπορος), κάστανα, κάσιους, αμύγδαλα, φασόλια άσπρα και μαυρομάτικα, λιναρόσπορος, λινέλαιο, σαρδέλα, γαύρος, τόνος, κολιός, σκουμπρί, σολομός, μπακαλιάρος και γενικά τα λιπαρά ψάρια.



http://www.goldenmag.gr/archives/39092#.T-RokJFKW9I
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
odysseas_
Forum God
Forum God
avatar

Φύλο : Άντρας
Περιοχή : Θεσσαλονίκη
Αριθμός μηνυμάτων : 3304

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τρώμε το «γλυκό του διαβόλου» και χάνουμε το μυαλό μας!   22/6/2012, 16:37

γι αυττό είμαι τόσο έξυπνος?

_________________
Υοu Electrify My Life
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
????????
Επισκέπτης



ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τρώμε το «γλυκό του διαβόλου» και χάνουμε το μυαλό μας!   22/6/2012, 17:23

για αλλη μια φορα επαληθεύεται πως η ισορροπημένη διατροφη μπορει να σε προστατεψει απο ολα ...μονστερ η ερευνα ηταν παρεμβατική ή εγινε σε πειραματόζωα?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Τρώμε το «γλυκό του διαβόλου» και χάνουμε το μυαλό μας!
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
 :: Θεματικές Ενότητες :: Σωματική Υγεία-
Μετάβαση σε: